Завдяки цьому компанії, які працевлаштовують біженців з України, зможуть претендувати на співфінансування навчання, що сприятиме отриманню ними нових навичок та професій.

Нині в Лодзькому воєводстві зареєстровано понад 35 000 біженців війни з України. Більшість із них жінки.
Завдяки синергії діяльності Лодзька спеціальна економічна зона може з’єднати компанії з потенційними працівниками, а потім перерахувати кошти на їх навчання.

Це стане можливим завдяки проекту Strefa RozwoYou2, у рамках якого Лодзька спеціальна економічна зона надає ваучери розвитку вартістю 9240 злотих на одного працівника (з 20% власного внеску роботодавця).

Зона RozwoYou2 – це відповідь на важке становище громадян України, які втекли від війни. Це ключова допомога в процесі асиміляції постраждалих від війни громадян України, які хотіли б почати нове життя в Польщі, повідомили в Міністерстві розвитку і технологій.

«Такі проекти, як Strefa RozwoYou2, є ще одним доказом того, наскільки наші східні сусіди близькі до Польщі. Для мене, як для міністра розвитку та технологій, важливий також голос підприємців. Тому я радий, що сьогодні ми анонсуємо проект завдяки якому Лодзька спеціальна економічна зона надасть ваучери розвитку на загальну суму 5 мільйонів злотих для навчання біженців з України.Завдяки цьому вітчизняні підприємці отримають кваліфікованих працівників, а громадяни України отримають знання, необхідні для нової роботи, – сказав міністр розвитку та технологій Вальдемар Буда під час сьогоднішньої прес-конференції в Раві-Мазовецькій.

Нині в Лодзькому воєводстві зареєстровано понад 35 000 біженців війни з України. Більшість із них жінки. Завдяки синергії діяльності Лодзька спеціальна економічна зона може з’єднати компанії з потенційними працівниками, а потім перерахувати кошти на їх навчання.

Це стане можливим завдяки проекту Strefa RozwoYou2, у рамках якого Лодзька спеціальна економічна зона надає ваучери на розвиток вартістю 9240 злотих на одного працівника (з 20% власного внеску роботодавця) та організації HR-міксерів, зустрічей, під час яких підприємці, іноземці, які втікають військових і посередницьких компаній вони зможуть ознайомитися з їхніми пропозиціями та запропонувати роботу.

«Підприємці з Лодзинського воєводства повідомили про потребу в спеціальних рішеннях для біженців, яких вони наймають, таких як навчання польської мови або спеціалізовані курси, що дозволяють швидко вийти на ринок праці. Як ŁSEZ, ми маємо багато інструментів, консультуючись з Маршалковим офісом Лодзьке воєводство, ми внесли зміни в проект, що дозволяє надавати пільгові умови для малих і середніх підприємств з Лодзького воєводства, які наймають або планують працевлаштувати біженців», - сказав Марек Міхалік, президент правління Лодзької СЕЗ.

У рамках спеціального раунду набору для отримання ваучерів на розвиток Лодзька спеціальна економічна зона надасть малим і середнім підприємцям з регіону Лодзь можливість навчати біженців, які працюють за всіма видами цивільно-правових договорів без пільгового періоду 3 місяців. Лодзька спеціальна економічна зона фінансуватиме участь у тренінгах, курсах або інших послугах розвитку з усіх галузей промисловості, включених до бази даних послуг розвитку. Додатковою перевагою буде допомога перекладача в процедурі запису на послуги розробки.