Війна в Україні не оминула багато міст, які постраждали у дуже великих масштабах. На щастя, створено проект WayToUA, який дозволяє зробити свій внесок у відновлення пошкоджених територій.

Кошти на відновлення постраждалих міст

Ініціатором проекту WayToUA є українець Володимир Турчак, який має тісні зв’язки з Польщею. За його словами, люди тут і зараз орієнтуються на екстренну допомогу, а це в першу чергу гуманітарна допомога та закупівля амуніції. Такий вид підтримки також дуже важливий, але Володимир своїми думками та баченням дивиться в майбутнє і хоче, щоб Україна була фінансово готова до відновлення зруйнованих міст.

Кошти підуть у обране місто

Портал WayToUA дуже простий та інтуїтивно зрозумілий, він працює як і всі великі сайти, де можна придбати авіаквитки. Також варто підкреслити, що він доступний лише в мобільній версії. Ми повинні вибрати з вибраного аеропорту в Польщі: Варшава, Вроцлав, Краків або Катовіце або Гданськ. Потім ми обираємо конкретне місто, яке нам найбільше до душі і якому ми б найбільше хотіли фінансово підтримати. На вибір: Охтирка, Маріуполь, Ірпінь, Гостомель, Нова Каховка, Буча.

На наступному кроці натисніть ЗАБРОНЮВАТИ + і ви будете перенаправлені на панель, де вам необхідно ввести свої дані (ім'я, прізвище та адресу електронної пошти). Потім ми обираємо суму підтримки, яку хочемо надати обраному місту. Можливі суми: 10 євро, 50 євро, 100 євро та 500 євро. Вибираємо підходящу, а потім переходимо в панель оплати. Після завершення транзакції ми отримаємо квиток електронною поштою, який варто виставити в Instagram або інших соціальних мережах.

Усі кошти надходять на рахунок Hearty Foundation з Кракова, а потім надсилаються до органів місцевого самоврядування зазначених міст України, які розподілять ці кошти на конкретні цілі.

Завершення проекту

На головній сторінці є лічильник, де ми бачимо, що наразі зібрано 2030 євро. Проєкт стартував порівняно недавно, тому це лише початок шляху. Завершення проекту, тобто дата реалізації всіх «рейсів», запланована на 24 серпня, у День незалежності України.