Це означає, що громадяни України, які знайшли притулок, у т.ч. в гуртожитках Ополе в липні та серпні вони будуть забезпечені безкоштовним проживанням та харчуванням. Нагадаємо, лише в гуртожитку «Сократ», де розташована реєстратура, поки що присутні 318 осіб.

Ми йдемо в цьому напрямку, щоб якомога більше наших іноземних гостей стали самостійними, влаштувалися на роботу, а потім орендували житло, - каже воєвода Славомір Клосовський.

Але поки ми не спостерігаємо, що ця самостійність, тобто самостійна робота, самостійне перебування для цих людей ще недосяжна, звісно, ​​ми не залишимо їх напризволяще і будемо їх підтримувати, ми гарантуємо проживання в місцях колективного перебування, тобто в гуртожитки. Поки що ми продовжуємо це фінансування до кінця літніх канікул. Питання будемо розглядати пізніше, бо відомо, що закінчиться навчальний рік і настане час, коли ці місця знадобляться студентам.

Опольське воєводство дбає про особливу турботу про вагітних жінок і жінок з малими дітьми, а також про людей з обмеженими можливостями.

Додамо, що максимальна сума фінансування перебування однієї особи становить 70 злотих.