Отця Яна Бирта знають усі в Бескидах – в т.ч. своїми нетрадиційними діями. Саме з його ініціативи різні люди, наприклад, висаджують дерева в саду Реформації при костелі в Щирку.

Священник роздає лижі, м’ячі та велосипеди

Отець Бирт теж любить дарувати подарунки. Дітям із бідних сімей взимку роздає лижі, влітку — велосипеди та м’ячі. Пастор також займається допомогою Україні, підтримкою біженців та солдатів, які воюють за свою країну. Протягом останніх двох місяців він збирав для них нову білизну різних розмірів.

– Я розумію, що на фронті інколи немає часу випрати білизну, тому є така практична ідея. Кілька років тому я збирав спідню білизна для жінок з Африки, потім я зібрав багато нових трусиків і нових бюстгальтерів, - згадував отець Бирт.

4 злотих за хліб

Зібрану білизну вже передали Крісу, мотоциклісту з Бельсько-Бяла, який бере участь у богослужіннях для любителів мотоциклів у Щирку. Чоловік їде автобусом на схід України, зібрані подарунки передасть бійцям. Священник також збирав гроші в рамках акції «Дай ближньому хліба», він просив 4 злотих, бо саме стільки коштує хліб в Україні.