Понад 250 тис. пляшок води потраплять до потребуючих українців, які втекли до Нижньої Сілезії перед війною - Фундація KGHM та компанія мідного гіганта Capital Group, Kłodzkie Health Resorts, уже кілька днів жертвують подарунки центрам для біженців.

Пляшки зі старополянкою передано до логістичного центру організації допомоги під керівництвом Нижньосілезького воєводського управління, до складів Карітасу Польща та органів місцевого самоврядування, в т.ч. з району землі Клодзко. Ці організації взяли на себе роль операторів і займатимуться розподілом та постачанням води до окремих центрів.

Група KGHM прагне допомагати українцям з початку лютого та березня, і ми не знижуємо темпів. Поки буде потрібна підтримка, ми будемо діяти, використовуючи свої можливості, тобто. Фундація KGHM і компанія, - сказала Лідія Марцинковська-Бартковяк, генеральний директор з комунікацій KGHM Polska Miedź S.A.

Лукаш Суражинський, президент правління Uzdrowiska Kłodzkie, додає, що «допомога нужденним є таким же важливим завданням, як щоденна робота та турбота про стан вітчизняного бізнесу. В Uzdrowiska Kłodzkie та всій групі KGHM ми приділяємо особливу увагу допомозі».

Фундацію KGHM та Uzdrowiska Kłodzkie підтримує Центр виховання родини в Любіні. Щоб проілюструвати масштабність проекту, повідомляємо, що перекачана вода була розфасована в 6 вантажівок, заповнених доверху.

Група KGHM підтримує діяльність з допомоги біженцям з початку бойових дій в Україні. Компанія включає в себе надав безпечний тимчасовий притулок для 250 сімей у центрах допомоги по всій Польщі. Компанії Capital Group надали, серед іншого, розміщення в санаторно-курортних закладах, перевезення нужденних у визначені місця або перевезення подарунків зі зборів для біженців. Компанії також пожертвували сотні ліжок, матраців та іншого необхідного обладнання для потреб місцевих органів влади Нижньої Сілезії або неурядових організацій.

У Любіні компанія відкрила Центр допомоги українцям. Там потребуючі отримують юридичну, психологічну допомогу чи допомогу з розміщенням. Транспортування ліків до лікарень, фінансоване KGHM, також прийшло в Україну.