Гранти дозволять науковцям продовжити свою роботу, виконавши дослідницький проект у Польщі».

Програма розрахована на науковців з України, які мають українське громадянство та принаймні докторський ступінь (PhD). Умовою для отримання гранту є бути співробітником або науковим співробітником українського університету чи іншого наукового підрозділу та подати необхідні документи. Дослідницький проект має здійснюватися у співпраці з польським університетом чи науковою установою.

Одноразова допомога в розмірі 10 000 злотих PLN надається на підставі заявки, розміщеної на сайті фундації. Вам потрібно, серед інших охарактеризувати наукову діяльність кандидата; описати дослідницький проект, який планується реалізувати в Польщі; приєднати сканований лист або електронний лист від наукового керівника чи співробітника польського університету чи наукової установи, який підтверджує готовність співпрацювати у реалізації проекту.

Заявки повинні бути заповнені польською або англійською мовами. Фундація Костюшка постійно приймає заявки від кандидатів. Більш детальну інформацію можна отримати, написавши на електронну адресу: warsaw@thekf.org (польською або англійською мовами).

Гранти виплачуються з коштів, отриманих від донорів Фонду Костюшко в США.