Пропозицію президента депутати розглядатимуть на наступній сесії міської ради.

Вулиця знаходилася б біля вулиць Львівської та Тарнопольської, тож назва була б невипадковою, хоча мушу визнати, що в основі моєї ініціативи лежить також бажання оцінити героїчну позицію українців у боротьбі з варварським нападом Росії, – пояснює мер міста Ополе Аркадіуш Вишневський.

Київ заснували поляни (як Гнєзно чи Познань), які жили на пагорбах над Дніпром, як і Велика Польща. Вони були родичами між собою. Цей історичний курйоз підтверджується джерелами! Про це пише православний преподобний Нестор у «#Поверсімінателат», який є джерелом пізнання історії східних слов’ян і основним джерелом пізнання історії. рання Київська Русь. «Роман» був написаний в 11-12 століттях, - додає Аркадіуш Вишневський.

Думки жителів Ополе розділилися. Тих, хто підтримує ініціативу міського голови, багато, але голосів теж немає. Як аргументи жителі міста називають надмірне старання та перебільшення.

– При всій повазі до України, але я вважаю, що це велике перебільшення. Ми в Польщі і не забуваймо про це і перестаньмо наївно вірити, що нас оцінять за те, що ми зробили і робимо. Є багато поляків, польських міст, польських подій ... не потрібно шукати когось іншого. Особисто я категорично НІ - читаємо в коментарях.

Проте більшість коментарів на користь цієї ідеї.