Тоді ж було підписано угоду про співпрацю Автомобільного шкільного комплексу з місцевою школою.

27 червня з Ченстохови вирушив ще один транспорт до воюючої України. Близько 6 тонн продуктів харчування та предметів гігієни, зібраних у школах Ченстохови, помістилися б у 3 автобуси.

Організацію транспорту контролювали – також вкотре – заступник міського голови Ришард Штефаняк та начальник відділу освіти Рафал Піотровський. Обидва представники міської влади відомі своєю прихильністю до Пограниччя, польсько-українського партнерства та поляків, які живуть на Сході.

Підтримку надали трохи більше 24 тисяч жителі Золочева, міста поблизу Львова, а також столиці Золочевського округу. Після початку російської атаки це маленьке містечко стало притулком для великої групи біженців з районів, охоплених бойовими діями.

Представники Ченстохови зустрілися з міським головою Ігорем Гриньківим та місцевими чиновниками та чиновниками. Неодноразово звучали слова вдячності та подяки польським жінкам і полякам, які допомагали воюючій Україні.

Гуманітарна поїздка до Золочева була також нагодою формалізувати інше питання, яке створило теплі стосунки між двома містами. Підписано угоду про співпрацю та обмін молоддю між Ченстоховським автомобільним шкільним комплексом та Початковою школою в Золочеві. З боку інституції в Ченстохові угоду підписав її директор Яцек Гжегожевський.