Ми хочемо посилити ці покарання, - сказав у понеділок "DGP" Станіслав Швед, заступник міністра сім'ї та соціальної політики.

Як пояснив він в інтерв’ю виданню «Dziennik Gazeta Prawna», відповідаючи очікуванням роботодавців, міністерство готує новий закон про працевлаштування іноземців. За його словами, його метою є, зокрема, подальше спрощення процедур.

«Проект внесено до переліку законодавчих та програмних робіт Ради міністрів. Ми працюємо над ним у комплексі з іншими актами, а саме, окрім Закону про працевлаштування іноземців, Закону про професійну активізацію, про деякі електронні договори та про внесення змін до Закону про соціальну допомогу», - пояснив Швед.

Відповідаючи на питання про графік роботи, він сказав, що у випадку з Законом про працевлаштування іноземців проект планувалося винести на громадські консультації після літніх канікул, а Рада міністрів планує ухвалити його в останньому кварталі. цього року.

Заступник міністра пояснив, що пріоритетом є оцифрування процедур. «Вони вже сьогодні діють у разі повідомлень про доручення роботи, а після змін це стосуватиметься і декларацій про доручення роботи іноземцю та дозволів на роботу», - підкреслив він. Політик додав, що це для того, щоб пришвидшити весь процес і роботодавцям було легше швидко прийняти працівника.

На запитання, чи означає це, що і роботодавець, і іноземець не повинні приходити в офіс, він відповів, що, за винятком особливих випадків, це не буде потрібно. "І роботодавці, і іноземці повинні будуть мати власні облікові записи, через які вони зможуть керувати своїми документами та зв'язуватися з офісом", - пояснив швед.

У «ДГП» заступник міністра відзначили ще одну функцію діджиталізації, а саме регулювання оплати праці іноземців. За його словами, це дозволить перевіряти їхню винагороду в електронному вигляді.