Близько 600 юних біженців мають скористатися цією формою допомоги, повідомила пресслужба Опольської маршальської канцелярії.

У четвер (30 червня) діти біженців, які проживають у гміні Ниса, вирушили до Лёндек-Здруй. Свято організував Регіональний центр соціальної допомоги в Ополе в рамках проекту «Солідарність з Україною – допомога військовим мігрантам в Опольському воєводстві», що фінансується обласною операційною програмою.

Перша сесія триватиме з 30 червня по 10 липня. До першої групи увійшли учні початкової та середньої школи. Друга сесія розпочнеться у п’ятницю і триватиме до 11 липня цього року. в Ярославці. Участь у ньому також візьмуть 60 дітей, цього разу з гмін Завадзьке, Ольшанка, Бичина, Браніце, Левін Бжескі, Домашовіце, Гожув-Шльонський та Намислув. Регіональний центр соціального забезпечення в Ополе (ROPS) планує ще вісім відпусток протягом цих літніх канікул. Загалом у літні табори поїдуть близько 600 дітей та підлітків, повідомила заступниця директора РОПС Агнешка Габрук.

Регіональний центр соціальної політики в Ополі також готує напівтабори у 18 гмінах воєводства. Перші розпочнуться у другій половині липня й охоплять близько півтисячі дітей з України, які проживають у краї. Ополе. Опольська маршалкова канцелярія нагадує, що воєводський уряд виділить майже 13 мільйонів злотих (з них 11 мільйонів злотих з ЄС) на допомогу людям і родинам, які тікають від війни в Україні.

В рамках проекту самоврядування воєводства спільно з гмінами включатимуть приблизно 5,5 млн. злотих на ремонт та облаштування квартир для біженців – до проекту долучилися 18 гмін, у яких загалом буде відремонтовано 53 приміщення. Тут буде близько 200 місць.

На інтеграційні послуги для дітей і підлітків є близько 3 мільйонів злотих – це денні та літні табори в Лёндек-Здруї, Ярославці та Віслі. Існує понад 370 000 курсів польської мови. злотий. Взяти участь у них виявили бажання 430 осіб із 16 гмін області.