Як стало відомо, президент Польщі підпише поправки до закону про допомогу громадянам України. Відомо про це сталося з інформацією, опублікованою на сайті міністерства сім'ї та соціальної політики, повідомляє інформаційний портал in-poland.

Президент Польщі screen YT

Отже, виправлення передбачає деякі зміни щодо працевлаштування українців у Польщі. До закону внесли норму, яка дозволяє роботодавцям подати повідомлення про працевлаштування українців протягом 14 днів, якщо вони з якихось причин цього не зробили раніше. Наголошується, що доступне це положення буде тим роботодавцям, які виконали всі формальності щодо роботи.

Також метою нових правил є і забезпечення іноземця роботою на умовах, які не гірші від зазначених у повідомленні. Більш того, вони покладають на роботодавця обов'язок щодо дотримання встановлених норм робочого часу та оплати за виконану роботу. Ще це виправлення розширює перелік умов, зазначених у повідомленні.

Крім того, сюди входить навчання польської мови медиків з України. Ще запроваджено групові заняття з навчання польської мови для безробітних, які перебувають у пошуку роботи.

Ще ця правка полегшить роботу в будинках соціального забезпечення, а також у відділі сім'ї та патронатного виховання.