Вона займатиметься широко зрозумілою темою соціальної інтеграції, а також у зв’язку з перебуванням біженців з України в Польщі.

Кілька днів тому президент PiS Ярослав Качинський подав у відставку з посади віце-прем'єр-міністра. В інтерв'ю PAP Качинський сказав, що покинув би уряд кілька місяців тому, якби не почалася війна в Україні. Зараз Качинський має зосередитися на партійній діяльності.

Місце Качинського в уряді зайняв глава Міністерства національної оборони Маріуш Блащак, призначений у середу віце-прем'єр-міністром. Як повідомив Качинський, Блащак також очолить Комітет безпеки. «Це цілком природне рішення. У нас війна, а він міністр оборони, тому в цій особливій ситуації, в якій ми знаходимося, таке поєднання має дуже великі переваги», – оцінив Качинський.

Президент призначив на посаду міністра-члена Ради міністрів депутата від ПіС, заступника голови канцелярії прем'єр-міністра та секретаря Комітету з безпеки Збігнєва Гофмана. За словами Качинського, Гофманн буде постійно контролювати роботу комітету.

Функцію міністра-члена Ради міністрів також обійняв депутат від ПіС Влодзімєж Томашевський, вихідець з Республіканської партії. Томашевський зайняв місце Міхала Цеслака, який нещодавно пішов у відставку з посади міністра через інцидент на поштовому відділенні в Паканові.

Міністр інтеграції

Міністром-членом Ради міністрів була призначена член клубу «Польські справи» Агнешка Щигай. Прем'єр-міністр Матеуш Моравецький заявив у середу, що «Щигай» в уряді займатиметься широко зрозумілою темою соціальної інтеграції, також у зв'язку з біженцями з України, які перебувають у Польщі.