Вона додала, що зараз це можна зробити у 100 відділеннях ПКО ВР.

«Ми єдиний банк, який обмінює гривню, і насправді це відбувається дуже гладко, за схемою, запропонованою Нацбанком Польщі», – сказала Дуда.

«Зі нашого боку, організаційно, нам вдалося це зробити дуже добре. Спочатку була відібрана певна частина відділень для цього виду послуг, але згодом ми розширили її до 100 відділень», - додала вона.

Вона також розповіла, що багато біженців з України скористалися пропозицією PKO BP, створивши там рахунок, завдяки якому – після отримання номера PESEL – на ці рахунки перераховуються пільги від ZUS.

Президент PKO BP нагадала, що банк також брав участь у багатьох ініціативах допомоги біженцям з України. Він запропонував їм, серед іншого, спеціальний рахунок безкоштовно, а для українських підприємців пропонує спеціальні умови для відкриття та ведення бізнесу в Польщі.

Обмін гривні на польські злоті готівкою можливий з 25 березня. Операції з купівлі здійснюються у визначених відділеннях PKO Bank Polski. Комісійні або комісійні за операції купівлі не стягуються.

Максимальна загальна вартість банкнот, які обміняв один громадянин України, становить 10 тисяч гривень. Курс купівлі встановлюється Національним банком України і наразі становить 0,13 злотих за гривню.

Усі гривні, придбані PKO Bank Polski, будуть викуплені Національним банком Польщі, який, у свою чергу, після завершення покупки перепродасть їх Національному банку України. У рамках цієї операції як PKO Bank Polski, так і Narodowy Bank Polski застосовуватимуть один і той самий обмінний курс, таким чином не виграючи від конвертації гривні в злоті.

На підставі укладеного договору встановлено загальний ліміт вартості купюр банкнот, придбаних у відділеннях PKO Bank Polski, на суму 10 мільярдів гривень.