Два місяці тому команда Borderland у колишній єшиві у Сейнах разом з українськими гостями відкрила спільну кімнату «Zustricz-Meeting House».

Тут зустрічаються біженці з України, діляться досвідом, миром і тим, що вони можуть зробити. А в суботу (18 червня) о 17.00 відкривають виставку «Голоси».

Світлий, красивий простір, напівкруглі вікна, посередині килим, довкола зручні дивани та крісла. У кімнаті на першому поверсі притулок знайшли гості з України, які після початку війни опинилися в Сейнах. Це намір команди Borderland – місця, яке приймають українські біженці.

Ми хочемо, щоб було тепле, добре, спокійне місце, місце для відпочинку, зустрічей, інтеграційних майстер-класів, які проводимо нами, художниками з України, а також гостями, яких ми запросимо. Тут відбуватимуться уроки польської та української мови, – повідомила у квітні команда Borderland на чолі з Кшиштофом Чижевським.

Відкриття виставки українських художників та фортепіанний концерт Влодзімєжа Монюшка – це найближчі події, на які запрошує Центр «Кордон – мистецтв, культур, націй». Вернісаж відбудеться у суботу (18 червня) о 17.00 у колишній єшиві в Сейні, а концерт у неділю (19 червня) о. 18.00 в Білій синагозі.