У містах, де лікарні зруйновані, вагітні часто народжують у притулку: будинку, бункері, метро. Щоб підтримати майбутніх мам та супроводжуючих їх медиків, підготували спеціальні пологові пакети, які допоможуть знайти безпечне рішення.

Завдяки контактам із працівниками пологових будинків України вдалося визначити потреби персоналу та породіль.
Кожна упаковка включає, серед іншого: стерильну марлю, дезінфікуючі засоби, рукавички, одноразові прокладки, анестетики та знеболюючі засоби, прискорювач пологів, такі як окситоцин, і затискач для пуповини.

Вартість однієї застави становить приблизно 200 злотих, вся пожертва – приблизно 200 тис. злотих. злотих.

Пакунки доставлятимуться державним транспортом. Їх доставлятимуть нужденним у Донецькому, Сумському, Чернігівському, Житомирському, Черкаському, Миколаївському, Харківському, Запорізькому та Київському районах.

Росія вже більше трьох місяців вторгається в Україну.

Бомбардують і систематично знищують не лише стратегічні та військові об’єкти, а й цивільні, зокрема лікарні.

– У зруйнованих закладах охорони здоров’я залишилися переважно жінки-лікарі, акушерки та медсестри. Вони сприймають свою роботу як місію та служіння для країни, а також як можливість безпечного народження та порятунку наступного покоління як шанс на виживання нації, каже доктор. п. мед Олександра Весоловська з Fundacja Bank Mleka Kobiecego.

Пакети для породіль українок укомплектовані з урахуванням конкретних потреб

За підрахунками організації «ООН-Жінки», на момент початку війни в Україні налічувалося понад 80 тис. жінки в останньому триместрі вагітності. Їхньому народженню безпосередньо загрожували бойові дії або необхідність тікати в пошуках безпечного притулку.

– Важкі умови в містах, де інфраструктура лікарні зруйнована, призвели до того, що жінки часто народжували поза лікарнею, у притулку: вдома, у бункері, у метро та без підтримки спеціаліста чи акушерки. На основі прямих контактів із працівниками пологових будинків можна було визначити потреби персоналу та пацієнтів у такій ситуації, – додає док. Олександра Весоловська.

Фундація «Банк жіночого молока», натхненна Асоціацією незалежних батьків і акушерок, благородних асоціацій та під патронатом Польського гінекологічного та акушерського товариства, завершила збір ліків, медичних інструментів та засобів гігієни, а також інструкційних матеріалів щодо перебіг пологів і початок лактації. Завдяки цьому було створено повний пакет для жінки, якій у виїзних пологах допомагає лікар, не обов’язково акушер. Пакети з ліками придбали завдяки співпраці американської гуманітарної організації Americares та Урядового агентства стратегічних резервів.

У комплект входять, серед іншого: стерильна марля, дезінфікуючі засоби, рукавички, одноразові прокладки, анестетики та знеболюючі, прискорювачі пологів, такі як окситоцин і затискач для пуповини, ножиці. У набір входить підкладка для мами та дитини після пологів, в яку входить, серед іншого пелюшки, післяпологові прокладки. Кожен пакет також містить інформацію про те, як підтримати маму під час першого годування дитини грудьми. Кожна упаковка розрахована на одну доставку. Пакети упаковують у фольгу, промарковані щільно закритими пакетами.

Вартість однієї застави становить приблизно 200 злотих, вся пожертва – приблизно 200 тис. злотих. злотих.

Допомога надійде до багатьох районів України

- Пакунки в Україну доставлятимуться державним транспортом, а Фонд Солідарності PL роздасть тисячу посилок у пологові будинки, центри невідкладної допомоги та притулки в Донецьку, Сумах, Чернігові, Житомирі, Черкасах, Миколаївському, Харкові, Запоріжжі та Київські області, Олександра Весоловська.