Відповідно до нового спеціального закону, студенти з України можуть навчатися в Польщі, а правила прийому встановлюють університети.

Вероніка Замерлова родом із Харкова, де навчалася ІТ. Вона втекла з міста від війни три тижні тому. Зараз вона живе в Мілічі і хотіла б продовжити навчання в Польщі.

Вроцлавський університет науки і техніки хоче прийняти перших студентів з України до кінця квітня. В університеті створено спеціальний інформаційний пункт для біженців.

Спеціальний закон дозволяє польським університетам приймати громадян України, які навчалися в українських університетах до початку війни. Згідно з положенням, якщо вони не мають диплома про закінчення ВНЗ, вони повинні подати декларацію.

У Вроцлавському університеті вже навчаються перші студенти з України. На філологічний факультет подано кілька десятків заяв.

У деяких українських вишах досі проводять дистанційні заняття. Ректори українських вишів просять підтримки для них, але сподіваються, що студенти повернуться вчитися в Україну після війни.

До медичного університету прийняли кілька десятків студентів з України. З нового навчального року вони зможуть продовжити навчання.