Пункт інформації та відпочинку працював у колишньому кінотеатрі Krewetka, навпроти залізничної станції Gdańsk Główny PKP. Він був створений як друге муніципальне місце для допомоги біженцям, це була підтримка подібної установи, що діє на вул. Dolna Brama 8. Через зменшення кількості біженців, які прибувають до Гданська, пункт призупинив свою діяльність з четверга (16 червня).

Підтримкою скористалися 10 000 людей

Біженці з України прямували сюди одразу після прибуття до Гданська. Пункт був активний протягом тижня з 7 - 23. Тут було надано інформацію щодо можливостей допомоги в Гданську, а також було виділено житло. Також можна було скористатися наданням першої допомоги та психологічної підтримки, дитячим куточком та кафе.

Пункт працював у рамках акції «Гданськ допомагає Україні». За останні три місяці підтримкою в цьому місці скористалися 10 000 людей. Послуги для біженців з України повністю взяли на себе Поморське воєводство.

Ще є інформаційний пункт на залізничній станції Gdańsk Główny PKP за адресою: вул. Podwale Grodzkie 1 та пункт прийому на вул. Za Murami 2/10 у хостелі Dom Harcerza.

Співпраця багатьох пунктів

Команда, яка працювала на пункті по вул.Кармелицькій, складалася із співробітників напр. Ратуша в Гданську, Фонд Гданська, Управління Маршала, Провінційне управління, Головне управління міської поліції, Муніципальна поліція, Охорона залізниці та волонтери.

Це були три місяці дуже напруженої діяльності та співпраці багатьох людей із різних середовищ, як культурних, так і офіційних, – наголошує Радослав Новак, заступник директора Гданського центру сприяння здоров’ю та профілактики наркоманії, який був координатором пункту. - Яка найбільша цінність, обидва в пункті на вул. Кармелицька 1, а також точка на Нижніх Воротах 8 – це те, що нам вдалося побудувати дуже ефективну команду людей різного походження, які змогли підтримувати один одного та ефективно допомагати людям у драматичній життєвій ситуації. Винятковою була також допомога, яку надали українські громадяни, яких приймали та отримували в цьому місці в попередні дні.