Українська сторона продовжила ще на місяць звільнення від сплати мита на ввезені в Україну автомобілі, повідомив речник Палати податкової адміністрації в Любліні Міхал Деруш.

Він додав, що черги на кордонах в області зменшилися.

Згідно з рішенням української сторони, оформлення легкових автомобілів, що ввозяться в Україну з території Європейського Союзу, можливе на двох прикордонних пунктах пропуску – у Зосині (Любельське) та в Будомирі (Підкарпатське).

За словами речника, черги на пунктах пропуску на польсько-українському кордоні в області зменшилися в порівнянні з попередніми днями.

«У вівторок 30 транспортних засобів чекають на реєстрацію легкових автомобілів, які проїжджають транзитом у Зосині, тобто годину очікування. За нічну зміну було розмитнено 317 транспортних засобів», – повідомив речник Палати податкової адміністрації у Любліні Міхал Деруш.

За його словами, оформлення ввезених в Україну легкових автомобілів можливе також на перетині в Дорогуську за умови онлайн-реєстрації водіїв в українській системі.

«Вони чекають у черзі легкових автомобілів на перетин кордону. Нині в ньому всього 450 транспортних засобів. Орієнтовний час очікування – 8 годин. За минулу зміну розмитнено 537 одиниць техніки. У цій черзі також можуть стояти водії, які перевозять до двох автомобілів на евакуаторі», – додав речник.

З іншого боку, поряд із вантажівками у черзі вантажів у Дорогуську вишиковуються евакуатори з більшою кількістю імпортних автомобілів.

«На виїзді з Польщі загалом у черзі вантажів стоїть близько 350 транспортних засобів, тобто 13 годин очікування. Протягом нічної зміни було розмитнено 304 транспортні засоби», – сказав Міхал Деруш.