Так само буде в Познані, де біженці можуть безкоштовно їздити на трамваях і автобусах, правда до кінця червня. Однак радники Познані вирішили, що з 1 липня українці зможуть скористатися кількома формами підтримки, які дозволять подорожувати дешевше.

Звільнення плати за проїзд у громадському транспорті було однією з форм підтримки українців, які втікали від війни. Багато польських міст вирішили це зробити.

Багато безкоштовних рейсів були залишені, а в деяких випадках були введені альтернативні рішення.

Незабаром, з 1 липня, у Познані не буде безкоштовних проїздів. Проте українські біженці тут не залишаться без підтримки.

З 1 липня біженці зможуть скористатися кількома формами підтримки:

Безкоштовний проїзд на підставі спеціально виданого сертифіката ZTM Poznań, який діє протягом 14 днів з дати видачі,
одноразово - спеціальний соціальний квиток за 1 злотий на 30 днів;

Квиток Metropolitan, який діє до 30 вересня 2022 року,

Квиток Metropolitan зі знижкою, який діє до 30 вересня 2022 року.

Крім того, біженці отримають деякі загальні права, в т.ч безкоштовний проїзд для осіб старше 70 років та спеціальні квитки для учнів початкової школи.

Безкоштовний проїзд на підставі спеціальної довідки.

Біженці, які перетинають український кордон після 23 червня, зможуть безкоштовно користуватися транспортом на лініях ZTM на підставі спеціального сертифіката, виданого ZTM Poznań, протягом 14 днів з дня його видачі. Сертифікат призначений для полегшення їх переміщення з метою виконання деяких формальностей, наприклад подача заявки на номер PESEL, організація місця проживання, подача заявки на картку PEKA або отримання грошової допомоги в Познанському центрі пільг.

Свідоцтво, що дає право на безкоштовний проїзд, буде доступне до 7 днів з дати перетину українського кордону з будь-якою країною та діятиме 14 днів з дня його видачі.