Максимальний тариф на проживання в готелях, хостелах, об’єктах агротуризму та інших суб’єктах, що надають послуги з розміщення, становить 70 злотих нетто.

Проте, коли мова йде про будівлі, що належать місцевій владі чи костели, то сума, яку матиме заплатити українець сягатиме 40 злотих.

Приймаються рахунки з терміном оплати не менше 14 днів. Крім того, необхідно надати список мешканців згідно з чинним додатком, розміщеним на сайті міського управління.

Усі необхідні документи необхідно подати до Департаменту соціальної політики та охорони здоров’я Краківської мерії за адресою: вул. Декарта 24.

«Платежі будуть зараховані одразу після подання необхідних документів», – повідомляє Університет Миколая Коперника.

Кому можна скористатися такою послугою?

Відповідно до спеціального закону пільга надається громадянам України, які шукають житло, тікаючи від війни на Україні.

За умови, якщо особа, яка прибула на територію Польщі у зв’язку з військовими діями в Україні, має карту поляка та разом із найближчими членами родини прибула до Польщі, які не мають українського громадянства, але перебувають, наприклад, у шлюбі з громадянкою України.

Допомога не виплачуватиметься особам, які забезпечують проживання та харчування громадян України, які прибули до Польщі з метою роботи до початку війни.