Європейські авіакомпанії з нетерпінням чекали початку цього літнього сезону. За прогнозами багатьох перевізників, він мав бути першим таким же хорошим, як і до пандемії. Польські авіалінії LOT також мали досить амбітні плани і цього року розраховували на 8 мільйонів пасажирів. На жаль, ці наміри довелося перевірити після агресії Росії проти України.

Нам довелося видалити приблизно 9 відсотків. наші зв’язки та перетинати низку зв’язків Далекого Сходу. Час польоту в окремих випадках було подовжено на 4 або навіть на 6 годин, - сказав Рафал Мільчарський, президент PLL LOT, водночас запевнивши компанію у рішучості впоратися і з цією ситуацією. – Ми повертаємося до нормальної і нормальної траєкторії зростання. Але для того, щоб це вдалося, війна за нашим східним кордоном має закінчитися. Україна для нас є дуже важливим ринком. Крім того, авіація любить мир: потрібен нормальний, стабільний і мирний розвиток. Сьогодні заворушення жахливі, - сказав Мільчарський.

В обмін на сполучення на Сході LOT швидко запустив кілька нових напрямків, включаючи Баку, Каїр та Пристін. У поєднанні з великими контрактами літаків на чартерних маршрутах і відсутністю технічних проблем з флотом, а цих Dreamliners і 737 MAX було досить багато до пандемії, це означає значне збільшення попиту на бортпроводникову службу. Набір розпочався деякий час тому.

Екіпаж LOT розпочав набір членів бортпроводника. Цього року можна очікувати перших новобраних бортпровідників та пілотів. Це означає, що ситуація повертається до норми, – коментує Мацей Вілк, член правління з операцій PLL LOT. Компанія хоче наблизитися до рівня кількості співробітників до пандемії. – У 2023 році ми плануємо поповнити наш флот більше літаків. Ми плануємо сітку для чотирнадцяти Dreamliners, щоб мати технічний резерв, і в 2019 році, з такою ж кількістю машин і значною частиною заземленої через двигуни, ми ніколи не досягли кількості персоналу, яка відповідає такому великому парку, він вказує на те. Збільшення екіпажу йде рука об руку з початком повного використання ресурсів, які вже мав у своєму розпорядженні LOT.

Від початку вторгнення Росії в Україну польські авіалінії LOT та її співробітники брали участь в організації гуманітарної допомоги. У рамках цих заходів також розпочато процес найму працівників авіаційної галузі з України. Сьогодні (9 червня) 17 осіб (16 бортпровідників і 1 бортпровідник) розпочали співпрацю з LOT. – Сьогодні у них перший робочий день. Усі нові бортпроводники мають досвід роботи в українських авіакомпаніях, повідомляє прес-служба перевізника.