«Останні дані ZUS показують дуже цікаві цифри, які свідчать про те, що і економіка, і ринок праці гарячі. І цьому не завадила ні інфляція, ні війна», – наголошує видання.

Перш за все, як читаємо, зростає кількість платників, тобто тих, хто сплачує внески. «У квітні їх на пенсійному страхуванні було 2,615 млн.

Це на 10 тис. більше, ніж у попередньому місяці та на 128 тис. більше, ніж у лютому 2020 року, останнього передепідемічного місяця», – інформує «ДГП».

Дані по медстрахуванню, і собі, склали – за даними «ДГП» – відповідно 2,862 млн, тобто на 14 тисяч. більше, ніж минулого місяця, і на 152 тис. більше, ніж у лютому 2020 р.

При цьому – як пише видання – кількість працівників, за яких сплачуються внески до Закладу соціального страхування (ZUS), побила їхній рекорд. «Є дві категорії: вужча, тобто пенсійне страхування, яка стосується сплати пенсійних внесків та пенсійних внесків по інвалідності, і ширша, тобто медичне страхування, яке охоплює також людей, які працюють, наприклад, за контрактом на виконання певного завдання, для з яких не сплачуються пенсійні внески Дані ZUS свідчать, що у квітні кількість осіб, які перебувають на пенсійному страхуванні, становила 15 805 млн., що на 50 тис. більше, ніж у попередньому місяці, і на 321 тис. більше порівняно з лютим 2020 р. У свою чергу, було 17 у медичному страхуванні, 7 млн ​​осіб», - інформує «ДГП».

Найцікавіші цифри – як читаємо – стосуються працевлаштування іноземців. «Їх кількість у пенсійному страхуванні склала 970 тис. – на 38 тис. більше, ніж у березні. Більша частина цього місячного приросту є результатом зайнятості громадян України, їхня кількість у статистиці заводу зросла на 32 тис.». – пише газета.

Загалом, як повідомлялося, кількість іноземців, заробітна плата яких виплачується в Заклад соціального страхування (ZUS), у порівнянні з часом до пандемії зросла на 299 тисяч. і побив частку в 6 відсотків. у загальній кількості застрахованих осіб.

«Ще більші цифри стосуються іноземців у сфері медичного страхування. У квітні ZUS зареєстрував аж 1,041 мільйона осіб – на 48 тисяч більше з місяця в місяць і на цілих 335 тисяч у порівнянні з лютим 2020 року». – читаємо в «Dziennik Gazeta Prawna».