Українці вже становлять понад 7 відсотків. гостей галереї – інформує Rzeczpospolita у середу.

Щоденник нагадує, що "з моменту нападу Росії на Україну до Польщі в'їхало близько 3,3 мільйона біженців з країни нападу".

«Це докорінно змінює ситуацію у багатьох галузях економіки. Першою цей наплив відчула торгівля – у багатьох містах почали значно зростати продажі, особливо продуктів харчування та хімічної продукції, але це лише початок, і цей ефект з’явиться у інші товарні категорії» - зазначає він.

Як читаємо, "зміни помітні і в торгових центрах, що підтверджує аналіз Selectivv, зроблений для + Rzeczpospolita + на основі трафіку мобільних телефонів".

«Це показує, що у квітні в середньому у торгових центрах понад 7 відсотків людей були українцями, але серед проаналізованих об’єктів були й такі з двозначним результатом. У кожному об’єкті кількість відвідувачів українців зростає з місяця в місяць», – інформує видання.

«У довгостроковій перспективі ця поведінка змінюватиметься з тривалістю вашого перебування в Польщі, до якого ви повинні підготуватися зараз. Тому ми рекомендуємо проводити комунікаційну діяльність через торгові центри зараз, щоб вона охопила цю потенційно велику групу одержувачів» – розповідає Марцін Августиняк, директор Selectivv.

«Дані компанії показують, що більшість біженців — молодь, понад 60 відсотків — молодше 20 років. Для торгових центрів нова група клієнтів — це можливість, адже вони все ще відчувають наслідки пандемії», — підкреслює. щоденний.