Жінки разом готують, в’яжуть гачком і створюють вироби ручної роботи. Вони черпають з обох культур.

Коли в квітні реєстрували колесо, такого інтересу не очікували. Спочатку було зараховано 22 особи, зараз 43 особи, з них п’ять жінок з України. Раніше їх було ще більше, але вони вирішили повернутися в країну. П’ятеро чоловіків також увійшли до кола.

Ідея народилася спонтанно, хтось підкинув пароль і так все почалося. Тепер ми маємо щасливий колектив, дами з України та Польщі, і навіть панове, – розповідає Веслава Любоча, учасниця польсько-українського кола сільських господинь.

Дебют на Всеукраїнському огляді народних колективів

У неділю відбувся Всеукраїнський огляд народних колективів у Бедному. Для польсько-українського гуртка сільських господинь це був перший захід, на якому вони змогли представити себе. Спеціально для цієї нагоди підготували стенд з місцевими стравами.

На нас утворилася найбільша черга. Усі хотіли спробувати борщ та українські вареники, – розповідає Вєслава.

Трамплін і веселощі

Члени клубу активно беруть участь у заходах. Для них це плацдарм із повсякденного життя – від війни, обов’язків і проблем. У них ще немає футболок і транспарантів, але є один в одного. Вони зустрічаються в будівлі Добровольчої пожежної частини та приватних кухнях. Співпрацюють і з міським центром культури. У майбутньому хочуть займатися благодійністю.