Польсько-українська торгова палата звернулася до уряду з проханням зробити все від них можливе для того, щоб громадяни України могли вільно пересуватися територією Європейського Союзу та отримати право на повторний в’їзд на територію Польщі після вичерпання безвізових днів.
Яцек Пєхота звернувся з відкритим листом, у якому просить надати українцям можливість вільно переміщатися територіями Євросоюзу.

"На нашу думку, необхідно внести зміни до положень Закону, що стосуються переміщення громадян України країнами ЄС та умов в’їзду на територію Польщі. Правила повинні зображати поточну ситуацію і відповідати на поточні проблеми. Одночасно ми закликаємо, аби до часу введення нових положень Закону, щоб уникнути практичних проблем, зокрема, пов’язаних з виконанням службових обов’язків громадян України (які отримали захист, передбачений Законом), були видані відповідні рекомендації, зокрема для Прикордонної служби, -сказано в листі.

Польща надала зі свого боку можливість українцям перебувати на території своєї держави протягом 18 місяців, що автоматично дає їм тимчасовий захист і легальне право на перебування на території Польщі. Цього він просить у своєму листі і у інших держав із зони Шенген.

Це правило поширюватиметься лише на водіїв поки що. Вони отримають візові наклейки, що підтверджують продовження терміну дії національних віз і дають право на перетин кордону.