За його словами, 96 відсотків. є жінки та діти.

Номери PESEL українським біженцям видаються по всій країні з 16 березня на підставі закону про допомогу громадянам України у зв'язку зі збройним конфліктом у цій країні, нагадує PAP. З 24 лютого до Польщі з України прибуло 2,5 мільйона людей.

«У системі PESEL вже зареєстровано 700 тисяч громадян України. З них 96 відсотків – жінки та діти», – сказав Павло Шефернакер, заступник міністра внутрішніх справ та адміністрації під час прес-конференції у вівторок, і додав, що 55 відсотків громадян України за кількістю PESEL – діти, 44 відсотки становлять жінки до 65 років, 3 % це люди похилого віку старше 65 років, переважно жінки. Лише 3 відсотки - це чоловіки до 65 років.

Польський номер PESEL дозволяє, зокрема, біженцям з України почати працювати та продовжити навчання. Реєстрація відбувається в офісах та в спеціально організованих пунктах, в т.ч. на Національному стадіоні у Варшаві.

Наявність номера PESEL також дає право на отримання одноразової допомоги у розмірі 300 злотих особам, які прибули до Республіки Польща після 24 лютого 2022 року у зв’язку з бойовими діями на території цієї країни.