Більшість коштів призначені для допомоги біженцям та переміщеним особам з України.

Про це читаємо в повідомленні на сайті ЦОВВ, повідомляє Укрінформ.

Зазначимо, що кредит ЦОВБ у розмірі 200 млн євро Чеській Республіці допоможе уряду країни подолати гуманітарну кризу, спричинену масовим припливом переміщених осіб з України. Ці кошти будуть спрямовані на фінансування базової гуманітарної допомоги, виплату житлових субсидій та залучення тимчасових працівників для прийому біженців.

Банк також підтримуватиме зусилля Італії щодо подолання гуманітарної кризи, спричиненої війною в Україні, зокрема надзвичайну допомогу та дії, вжиті Департаментом цивільного захисту Італії як у країні, так і за кордоном.

Позика в розмірі 330 мільйонів євро від CEB буде співфінансувати послуги прийому, медичну та соціальну допомогу, а також засоби до існування для людей, які прибувають на італійську землю.

Крім того, він покриватиме частину витрат на екстрені постачання, товари та медичну допомогу, надану Італією Республіці Молдова, Польща, Румунія та Словаччина, а також комплекти невідкладної допомоги та гуманітарні продукти, які доставляють в Україну.

Нарешті, найбільша позика, коли-небудь затверджена CEB – 450 мільйонів євро – призначена для часткового фінансування Фонду допомоги, створеного польським урядом для відшкодування витрат на надзвичайні операції та допомогу біженцям з України. Кошти підуть до міністерств, муніципалітетів та громадських організацій.

Пріоритетом буде покриття витрат на екстрену дієту, постійну допомогу на проживання та щомісячну допомогу на дитину.

«Криза біженців в Україні чинить тиск на наші країни-члени, і ми прагнемо допомогти подолати цей величезний виклик», – сказав губернатор CEB Карло Монтічеллі.

Він додав, що, виділивши «інші ключові сфери, де наші зацікавлені сторони потребують допомоги, такі як створення робочих місць, економічне зростання та захист навколишнього середовища».

Зокрема, у Боснії та Герцеговині, CEB надасть мікропідприємцям та приватним домогосподарствам, які переважно очолюються жінками, легший доступ до фінансування. Йдеться про позику в 4 млн євро.

В Іспанії кредит CEB у розмірі 200 мільйонів євро допоможе співфінансувати діяльність Banco Santander у сфері відновлюваної енергетики. Інвестиції є частиною зобов’язань уряду Іспанії щодо досягнення нульових викидів до 2050 року, покращення енергетичного балансу країни та зменшення її залежності від імпорту викопного палива.

Як повідомляв Укрінформ, 3 червня з початку повномасштабної війни Україну виїхали на територію країн ЄС 5,3 млн українців.