В першу чергу вона - мати двох діток, і вона відчуває і знає чого бажає кожна українська дитина.

До Дня захисту дітей у спеціальному випуску газети Dziennik Gazeta Prawna вона звернулася до польських діток з одним важливим проханням: щоб ті стали друзями для українських діток, які були змушені тікати від війни.

Про це Олена Зеленська повідомила у своєму Фейсбуці.

“Жив собі колись... Мені завжди хотілося почати так свою розповідь. Як казку. Днями випала нагода – польська Dziennik Gazeta Prawna підготувала спеціальний випуск до Дня захисту дітей і запропонувала мені написати кілька слів. Цей випуск повністю підготовлений дітьми – вони і журналісти, і дизайнери. Розповідають про своє бачення світу та мрії. Дуже важливо, що цьогоріч до редколегії запросили й українських дітей”, - зауважила Зеленська.

Дружина президента Зеленського розповіла зворушливу історію про українського хлопчика, на чиє місто напали окупанти, а також, про його песика Патрона, котрий став героїчною постаттю для всього українського народу.

Він відчайдушно допомагає нашим саперам у виявленні ворожих мін і їхньому знешкодженні.

“Написала, наче казку, бо дуже хочеться розказати польським дітям про їхніх хоробрих друзів в Україні і менш за все – лякати їх війною”, – зазначила вона.

Вона наголосила, що наші діти переживають зараз дуже складні часи, тому потребують будь-якої підтримки, навіть від ровесників.

“На жаль, для наших дітей це не казка, а реальність. Та діти в жодній країні не повинні жити у війні, не мають знати, що таке обстріли та бомбосховища. Всі мають право на безпечне дитинство. На дім, школу, друзів. Натомість половина українських дітей нині все це втратила. Тож попросила польських школярів стати їм зараз друзями, підтримати”.

“Чуйність і доброта долають будь-яке зло та морок. Якщо пам’ятатимемо про це, тоді в жодного зла на землі не буде шансу забрати усмішку в дитини”, - додала вона.

Dzienniku Gazeta Prawna перша леді подякувала за можливість розповісти про ситуацію на Україні.

“Можливо, хтось із них уже в дорослому віці отримуватиме свою Пулітцерівську премію. І згадає, що його перша стаття була в цьому випуску”, - зазначила перша леді.