Для українців діють навіть спеціальні пропозиції по відправленню посилок

На цей момент на території Польщі знаходиться кілька мільйонів українських біженців, і у багатьох з них іноді виникає необхідність у відправленні чого-небудь до рідної країни. Про те, яким чином це можливо зробити, пише Ліга.

Посилку в Україну з Польщі можна відправити як поштовим оператором, так і приватним перевізником, але потрібно пам'ятати, що останні не несуть відповідальності за цілісність речей.

Poczta Polska

Національний поштовий оператор, який приймає до відправлення листи, посилки та бандеролі. При відправленні видається спеціальний трек-код - з його допомогою можна відстежувати переміщення посилки. Доставлення до війни, як правило, займало від 6 до 8 днів.

Оператор запустив послугу "Посилка Україна Плюс" – з її допомогою можна зробити відправлення дешевше у два рази, ніж стандартний варіант.

"Укрпошта"

Український поштовий оператор спільно з inPost і SMART Forwarding запустив можливість відправлення посилок з Польщі в Україну. З тієї причини, що вона здійснюється "з рук в руки", її вважають однією з найбільш безпечних. Для відправлення посилки потрібно:

  • Визначитися зі способом відправлення (inPost, inPost кур'єр, inPost "без принтера").
  • Оформити посилку на сайті SMART Post Global із зазначенням всіх її параметрів, даних відправника та одержувача, заповненням митної декларації.
  • Нанести на посилку міжнародний трек-номер, який прийде на e-mail.

DHL

Один з найбільших операторів в області вантажоперевезень. Для того, щоб відправити посилку з його допомогою, знадобиться зареєструвати її на сайті компанії та вибрати форму доставлення. Відстеження відбувається за допомогою спеціального трекера.

Відправлення з України в Польщу

"Укрпошта"

Для відправлення посилки потрібно:

  • Оформити відправлення онлайн або у відділенні.
  • Внести оплату за послугу.
  • У квитанції буде вказано трек-код для відстеження.

"Нова пошта"

Відправлення посилки здійснюється так само як і на "Укрпошті". При оформленні потрібно вказати дані відправника та одержувача.