Стало відомо, скільки українців уже змогли працевлаштуватись

Через російську агресію багато громадян України змушені були виїхати з рідної країни й більшість із них зараз живуть у Польщі. Крім того, багато українців не сидять склавши руки, а вже знайшли собі роботу, про що повідомляє polskieradio.

Польща screen YT

Так ось, згідно з матеріалом, опублікованим на цьому сайті, працевлаштувалися у Польщі 180 тисяч громадян України. Більш того, стало відомо ще й про те, що уряд Польщі готує до законодавства зміни, які дають змогу українцям працевлаштуватися.

Як повідомила Марлєна Мальонг, яка є міністром сім'ї та соціальної політики Польщі, що на сьогодні працевлаштувалися вже близько 180 тисяч українців, які були змушені тікати від російської агресії. Крім того, Марлєна додала в ефірі Польського радіо, що їхній трудовий ринок готовий прийняти більше українських працівників.

Також вона зазначила, що уряд Польщі вже готує до законодавства зміни, що дають змогу простіше працевлаштовуватися українцям, навіть це стосується й українських військових мігрантів. Ще Марлена Мальонг розповіла, що переважно до Польщі приїхали українки з дітьми, яким необхідна допомога щодо догляду за ними, щоб ті змогли працевлаштуватися.

Ще, як нагадала міністр сім'ї та соціальної політики Польщі Марлєна Мальонг, що вже було внесено до Сейму акт, який сприяє створенню різноманітних дитячих клубів, а також призначенню опікунів.