Мова йшла про влаштування мільйонів біженців на території Польщі та забезпечення їх всім необхідним. І про солідарність з Україною в політичному аспекті.

Польща обов'язково стане гарантом безпеки України правда після закінчення війни і підписання мирного договору.

«Ми вважаємо, що як сусіди ми просто зобов’язані. Тому якщо Україна запропонує нам бути гарантом безпеки та гарантом миру, то Польща братиме участь у цьому. Це вам не Угорщина зі своїм вічним невдоволенням чи Німеччина зі «швидкою» допомогою», — сказав Анджей Дуда.

Під час зустрічі була озвучена тема пропаганди, яка, на жаль, є ключовою у веденні війни та й усієї політики країни-агресора.

"Всі знають, що це інформація без сенсу. Ми всі добре знаємо, що українці не нацисти. Можу сказати, що добре знаю Україну. Я побував там у багатьох місцях. Це напад на вільну та суверенну державу. Країна, яка хотіла стати незалежною і дуже багато працювала для цього", - сказав Анджей Дуда.

Президент сусіднього краю також звернув увагу на те, як поляки зареагували на горе, яке спіткало українців і вони мобілізувалися для допомоги нужденним.

"Я дуже пишаюся своїми співвітчизниками, які не тільки відкрили свої серця, а й будинки для біженців. Поляки вже прийняли під свої дахи понад 2 мільйони осіб. Українців, більшість із яких – жінки та діти. Особисто для мене це дуже зворушлива ситуація. Я запевняю всіх воюючих в Україні всіх солдатів, що їхні дружини та діти з нами у безпеці".